Muziek maakt slim - Sparkels

Muziek maakt slim

Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken aangetoond dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Het gezamenlijk musiceren versterkt daarbij het groepsgevoel en de discipline, evenals de sociale en emotionele vaardigheden. Bovendien leidt dit tot een positiever zelfbeeld. 

Alle reden om in het schooljaar 2019  2020 te starten met een blazersklas. 

Koninklijke Harmonie Witte van Haemstede zorgt voor de instrumenten en de lessen worden begeleid door Silvia Mol, Bertha Boot, Janneke van der Wekken. 

Bij aanvang kiezen de leerlingen afhankelijk van het aantal beschikbare instrumenten- zelf hun instrument en spelen het hele jaar op dat instrument. Aan het einde van het cursusjaar bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar het leerlingenorkest ‘De Witte Toekomst’ of te kiezen voor een ander instrument in het naschoolse aanbod. 

 

De kinderen kunnen kiezen uit een dwarsfluit, klarinet, trompet, hoorn, bariton, saxonet en slagvaardig melodisch . Door middel van een bruikleencontract krijgen de kinderen de beschikking over het instrument. 

 

Bij Muziek Maakt Slim wordt gewerkt aan de hand van de methode ‘Easy Steps’. Easy Steps is een complete methode met alle ingrediënten voor de muzikale vorming/ opvoeding van beginnende muzikanten: noten lezen, ritmes, gehooroefeningen, samenspeloefeningen, enz. worden in kleine stapjes aangeboden en geoefend, waardoor de leerlingen telkens weer succeservaringen opdoen en de motivatie hoog blijft. 


Pedagogiek Creativiteit, Hand-oog coördinatie, Doorzettingsvermogen, Uithoudingsvermogen, Concentratie, Muzikaliteit

contact-form-7 id=”4″ title=”Offerte aanvraagformulier”